TIPS & EVENTS

7 tips om langer te genieten van uw bos bloemen

Een mooi boeket bloemen gekregen of bloemen geven? Met deze 7 tips blijven uw bloemen langer vers:

 1. Snijd uw bloemstengels altijd schuin af. Gebruik een scherp mesje of een scherpe snoeischaar, maar zeker geen gewone schaar. En hoe korter de stengel hoe gemakkelijker de bloemen water kunnen opnemen.

 2. Zet de bloemen zo snel mogelijk in een vaas of emmer gevuld met koud of lauw water.

 3. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen, die gaan verrotten.

 4. Kies de juiste plek voor uw boeket! Zet uw vaas niet in een warme ruimte, in de tocht of in de sigarettenlucht. Ook een schaal met rijp fruit blijft best uit de buurt.

 5. Strooi het zakje snijbloemenvoedsel in het water. Dit houdt het water bacterievrij.

 6. Ververs het water regelmatig!

 7. Zet uw mooie bloemen telkens in een schone vaas. Als de bacteriën van de vorige bos bloemen nog in de vaas zit, zal dit ook uw nieuwe bloemen aantasten.


The Greenspot in Leuven werkt steeds met veiling verse bloemen en worden steeds op water vervoert waardoor ze kraakvers blijven. Bovendien proberen wij onze bloemen zoveel mogelijk te kopen bij kwekers met een Fair trade label en kwekers die duurzaam en ecologisch verantwoord kweken.


5 Voordelen van planten in huis

Een mooie groene of bloeiende kamerplant in huis is decoratief maar heeft ook nog andere voordelen:

 1. Plaats elke 10 meter een kamerplant voor een optimale luchtkwaliteit. Planten verminderen de concentratie koolstofdioxide in huis en breken andere schadelijke stoffen af, terwijl ze de luchtvochtigheid verhogen! Win-win.

 2. Een betere akoestiek dankzij hun geluidsabsorberende eigenschappen.

 3. Onderzoek bewijst dat de aanwezigheid van groen in huis een positief effect heeft op mensen. Minder stress en een gelukzalig gevoel.

 4. Last van allergieën? Haal dan planten in huis!

 5. Een natuurlijke tip tegen sigarettenrook? Graslelie of lepelplanten absorberen de chemische en giftige stoffen uit de sigarettengeur. Ideaal!


The Greenspot heeft een ruim assortiment kamerplanten beschikbaar die vers en rechtstreeks van de kweker komen. Kom gewoon langs in de winkel in de Tiensestraat in Leuven of laat ze leveren aan huis.


Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x